Перший лісовий фестиваль на Житомирщині #Ліснашевсе: початок історії
Категорія: Загальні новини Автор: Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Цього року Житомирщина вперше вітала екологічний лісовий фестиваль. Містяни та гості фестивалю мали змогу дізнатися більше про самих лісівників, їхню роботу, наочно побачити проблеми та досягнення галузі, просто відпочити, посадити власне дерево, насолодитися музикою хедлайнера свята і закохатися в ліс… Втім, усе по черзі.
1.Історія початку
Напередодні лісівники рятували Житомирський Гідропарк. Комунальне підприємство звернулося до представників «Зарічанського лісового господарство» з проханням вилучити аварійні дерева. На території рекреаційної перлини 197 дерев, які потребували негайного видалення. Лісівники пішли назустріч містянам, однак вирішили натомість ще й подарувати Гідропарку нові насадження. Весь організаційний момент «перебрала» на себе громадська організація Товариство Лісівників Житомирської області. Вони ж і підписали з містом, підприємцями на парком першу Заяву про наміри озеленити Житомир у такий спосіб, аби по праву називатися найекологічнішим в Україні.
2.Свято
Щороку у третю неділю вересня держава відзначає працівників лісового господарства. На своє професійне свято лісівники вирішили вперше запросити всіх. Гідропарк радо вітав всіх охочих цікавими і новими фотозонами, презентаціями, виставками шкільних лісництв та лісової освіти. Лісова наука – Поліський філіал УкрНДІЛГа – представив зону «короїда» та провів в імпровізованому лекторію ряд цікавих бесід із підростаючим поколінням. Підприємці та містяни висаджували новий ліс. Гостей розважав кавер бенд «Elton Clapton». Діти малювали на асфальті, «пальчиковими» фарбами «креативили» дерево майбутнього, змагалися і розважалися в локації Open Air пікніку, знайомилися із друзями лісівників – Музеєм Космонавтики (з останніми на весні лісівники створили першу в Україні космічну алею….) і, звичайно, отримували на згадку повітряні кульки.
3.Фестиваль лісової кухні
Цьогоріч також уперше в рамках свята лісівника стартував новий для Житомира та області фестиваль лісової кухні. Оцінювали фестивальні страви виключно гості свята. За підрахунками голосів першість отримала команда відомої рестораторки у Житомирі Ольги Сердюкової зі стравою «Поліська печеня з лисичками».
4.Плани
Зробити фестиваль любові до лісу щорічним. Додати до нього ще більше цікавих інформаційних та пізнавальних локацій. Отримати зворотній зв'язок із громадою, які щиро і віддано працювали і відпочивали із лісівниками пліч-о-пліч!